Prin centru København (CPH)

sâmbătă, 11 iunie 2011
Pentru aproape 2 zile am lasat copilul Denisei si lui Cole (sorela mea venita in vizita din Kolding) si am profitat de ocazie sa vedem centrul capitalei. Ne-am facut un traseu de acasa pe care l-am respectat in proportie de 60-70%, ne-am uitat pe Rejseplanen sa vedem cate zone sunt pana acolo (nu explic acum treaba cu zonele ci cand o sa vorbesc despre transport) si cu ce putem ajunge, ne-am luat o sticla cu apa, 2 sandwich-uri (asa o fi corect? gelakguling) si am pornit la drum.

Am fost pe strada cu magazine (am uitat cum se numeste malu) si aici am vazut garda regala, asa ca i-am urmarit pana la palat unde au facut schimbul.

Palatul este chiar langa apa (canal cum ii spun ei) si vizavi este Opera, o cladire moderna, nou construita care nu este pe placul danezilor.

Nu mai stiam incotro s-o luam pentru ca ne-am abatut de la traseu si nu mai stiam pe unde exact suntem. Nu stiu cum am ajuns la o biserica micuta dar draguta care avea la nici 10m o fantana tare interesanta.De aici am ajuns intr-un vechi fort (mare maica, nu gluma).

La iesire am dat de un muzeu cu diverse lucruri din al 2-lea razboi mondial.
Vremea a inceput sa se strice si am hotarat ca mai avem si alte ocazii de vizitat. Ca sa fim siguri ca ajungem acasa, fara sa sunam dupa ajutoare, am reconstituit drumul si am ajuns inapoi la palat. Gata, de aici stim sa ajungem la strada cu magazinele si apoi la autobuz sengihnampakgigi. In drum spre "strada" am vazut o biserica si am intrat sa ne uitam si sa ne reculegem putin.

Am vazut destul de putine locuri putuscinte. Data urmatoare am fost cu piticul si caruciorul nostru rablagit cu care nu ne-am permis decat sa mergem pe strada cu magazine si pe langa canal.

Si am trecut si pe langa Tivoli care era decorat pentru Halloween

Am observat ca aproape toate statuile lor sunt dezbracate, si mai ales pe vremea de aici ihikhik.

2 comentarii:

Lavinia at: 11 iunie 2011 la 15:14 spunea...

super! locurile mentionate de tine le-am vazut si eu si parca retraiesc acele momente! de abia astept sa mergem la tivoli! ce locuri mi-ar recomanda sa vizitez? pana acum am vazut muzeul vikingilor, fabrica de bere Tuborg, un zoo, (nu mai stiu cum se numeste), un parc de distractii. De abia astept sa revad Cph!!

{ Thea Mihaela } at: 11 iunie 2011 la 15:40 spunea...

din ce ai scris tu nu am vazut decat Tivoli (si doar eu) :)))))) ... am spus ca nu am vazut prea multe :( ... cel mai bine o intebi pe sora ta ca ea sigur a vizitat mai multe :D

Trimiteți un comentariu