Alte impresii ...

vineri, 10 iunie 2011
Dupa cum spuneam ieri, prima luna am locuit-o in Vanløse . Stiam de acasa (traiasca Google Earth sengihnampakgigi) ce magazine avem in zona, asa ca am mers la cumparaturi entuziasmati. Entuziasmul nostru a fost scurt deoarece magazinele sunt mici (fata de cele de la noi) si varietatea produselor lipseste cu desavarsire putuscinte. Asta a fost principalul motiv pentru care nu am cheltuit prea multi bani gelakguling.
Cele mai raspandite retele de magazine sunt: Netto, Fakta, Rema 1000, Aldi, Super Best si Super Bugsen. Majoritatea sunt deschise de la 9-20 (luni-vineri), 9-17 (sambata) si 10-17 (prima si ultima duminica din luna, in celelalte doua fiind inchise). Cum nu stiam treaba cu duminicile ne-am trezit intr-o duminica fara mancare si a trebuit sa inventam ceva din ce aveam prin casa (descurcaret rau romanul asta).
In apropiere aveam un lac mare si frumos pe care il vizitam aproape zilnic in plimbarile noastre cu piticul (care numai afara mai reusea sa adoarma ziua)


Cand ne mai plictiseam de peisaj, faceam si o tura de "cartier". V. nu este deloc incantat de arhitectura loc (cica nu au arhitectura dupa parerea lui gelakguling). Majoritatea blocurilor sunt din 1900 adus, au 4 etaje si sunt fara lift. Blocurile si casele sunt din caramida sau imitatie de caramida gelakguling, iar acoperisurile sunt din tigla. Trotuarele sunt din dale, dale care ne-au nenorocit rotile la carucior adus.


Foarte multa lume circula cu bicicleta si cred ca principalul motiv este transportul in comun EXTREM de scump (pentru transport o sa dedic un intreg "episod" gelakguling). Traficul este lejer de cele mai multe ori, iar masinile sunt de toate felurile: de la rable ruginite (da, au dreptul sa circule) la decapotabile moderne. Ideea este ca sunt mult mai putine masini "de fite" decat in bucuresti. Oare sa fie din cauza taxelor extrem de mari? diam
Inca un lucru destul de interesant, majoritatea blocurilor au spalatorii la subsol. Te duci, te programezi si speli cand iti vine randul. M-am obisnuit destul de repede cu ideea avand in vedere ca nu aveam bani de cumparat masina de spalat si nici loc unde sa o tin.

Va pup si o zi faina.

4 comentarii:

{ Ado si Cip Luca } at: 10 iunie 2011 la 17:59 spunea...

super, din ce in e mai interesant ce spui tu aici. prin ochii tai vedem si noi Danemarca

{ Maria } at: 10 iunie 2011 la 19:48 spunea...

C'moooon, honey, it can't be that bad! Te-ai intoarce acasa pentru magazine mari si deschise pana tarziu, cladiri noi cu structuri metalice si trotuare de bitum cu gropi?
Eu sper ca, de fapt, v-ati acomodat intre timp si asta e doar prima impresie. Hugs!

PS: Nicaieri in lume nu sunt atatea masini de fitze ca in Ro, dar cred ca problema e la noi, nu la ei. Adica romanul sta in Militari la confort 2, n-are dupa ce bea apa, da' isi ia BMW "sa moara dujmanii lui" si consuma 25l la suta cand sta blocat in trafic la Apaca. :D La ce-i foloseste o masina a carei oglinda costa cat un Ford mai mic? Nu merge tot pe 4 roti?

{ Thea Mihaela } at: 10 iunie 2011 la 20:02 spunea...

Maria, uite ca de cladiri noi metalice chiar imi este dor, nu de alta dar mi-au furat painea de la gura cu cladirile lor de caramida :)) ... astea au fost primele impresii, la cum mi le amintesc acum :D ... si nu, nu ma-s intoarce "acasa"

{ Nick cel voinic } at: 10 iunie 2011 la 22:34 spunea...

Hei!! Ne servesti cate putin :)))
Abia astept ep 3.

Trimiteți un comentariu