Pentru doritori

duminică, 25 august 2013

Nu am renuntat la blog, dar nu am avut tragere de inima sa mai intru :P. Si sincer, am si uitat ca exista :)).

Trebuie sa lamuresc cateva aspecte legate de emigrarea in Norvegia.
1. Daca nu ai contract, nu sti limba, nu ai o chirie si nu ai niste bani stransi (mai multi pt ca se stie ca e fff scump pentru veniturile din Romania) NU AI CE CAUTA AICI.
Ati citit pana acum destule stiri "pozitive" cu romanii (nu conteaza etnia, roman scrie in acte) de aici, asa ca sa vi "la plezneala" ca poate pica ceva e sinucidere curata.
2. Daca totusi vreti sa va aruncati in valuri fara vesta de salvare, incercati sa invatati limba si sa aflati cat mai multe despre sistemul de aici (se gasesc articole si in engleza). Veniti primavara ca sa puteti bate orasul la picior in cautare de munca.

Eu totusi recomand sa va aventurati dupa ce aveti un contract in mana. BAFTA!!!

7 comentarii:

{ Unknown } at: 31 august 2013 la 13:04 spunea...

Buna Mihaela,am citit aproape tot ce ai postat si am inteles, in cele din urma , ce inseamna viata de emigrant. Sint convins ca nu voi intelege in totalitate acest lucru, dar daca voi gasi curajul necesar sa fac acest pas, se va intimpla si asta.
Indraznesc sa-ti cer mai multe informatii despre Norvegia, daca se poate direct, pt ca in curind (noiembrie) trebuie sa luam o decizie in ceea ce priveste plecarea spre aceasta tara . E o decizie grea , dar trebuie sa fie luata pt ca nu mai avem solutii . Contul meu de gmail este : cristisalgian@gmail.com , si cu multumirile de rigoare as vrea sa comunicam si sa ne ajuti sa facem alegerea corecta . Weekend placut iti doresc !!!

Anonim at: 13 septembrie 2013 la 09:15 spunea...

Cat de simplu si adevarat scrii! Asta inseamna viata de emigrant , sa suporti acest statut , sa strangi din dinti si sa ai in minte ca daca ai plecat din tara ai facut-o pt ceva mai bun...

Silviu Marinarul.

{ Thea Mihaela } at: 17 septembrie 2013 la 19:22 spunea...

Sa-mi fie cu iertare, dar nu am timp sa trimit mail la fiecare in parte. Am scris pe blog unde tb sa mergeti sa va faceti actele, sa cautati chirie si joburi.
Carmen, stiu ca am spus ca iti caut job, dar dupa ce ies de la munci numai chef de cautat si tradus nu mai am. Scuze, sper ca te descurci cu google translate.

Nu am facut blogul ca sa "ma laud" sau sa-mi ofer timpul pentru a ajuta fiecare cititor in parte. Puteti considera egoism sau rautate, dar vreau sa-mi ocup/petrec timpul altfel (de exemplu sa tricotez :)))

{ Thea Mihaela } at: 17 septembrie 2013 la 19:30 spunea...

Unde consider ca am informatii de oferit, o sa le ofer

{ andreiraduM } at: 17 octombrie 2013 la 10:24 spunea...

Hei, hei,

este adevarat ce scrie in acest articol?
http://c-tarziu.blogspot.ro/2013/10/viitorul-familiei-in-romania-prin.html

te rog, citeste-l si spune-mi daca este adevarat.
Multumesc anticipat.
:)

{ Thea Mihaela } at: 21 noiembrie 2013 la 12:19 spunea...

NU ESTE

{ coco } at: 5 februarie 2018 la 08:11 spunea...

Safety vest
Really remarkable. Thanks for sharing with us.

Trimiteți un comentariu